dimecres, 25 de setembre del 2013

Viatgem?



Per a poder viatjar lluny, no hi ha millor nau que un llibre. (Emily Dickinson) 
  

L’estiu ens ha dit adéu: les fulles comencen a caure dels arbres, els bolets creixen sota la verdor, els infants són a les escoles i els adults corren pertot arreu.  Corren atabalats pels carrers, pels mercats, per les places i per la cuina. La roba de demà, el sopar, el treball acumulat, els deures del nen, les visites al metge i el temps. El temps que vola.

Per aquest motiu, el Vol dels Somnis us recomana continuar viatjant amb els més petits, malgrat que ja no és estiu! Llegir amb els més petits, segons els experts, augmenta l’agilitat mental i afavoreix l’adquisició dels aprenentatges escolars, entre d’altres avantatges educatius i pedagògics que ens ofereix la lectura. Però, llegir amb els més petits és molt més divertit i màgic que tot això. Per què creiem, doncs, que és tan important llegir i contar contes amb els nostres infants?

La infància és l’etapa més tendre i innocent d’una persona on tot és possible. És possible ser un pirata a la banyera, és possible construir una fantàstica vivenda amb dos llençols i és possible volar amb només estirar els braços. Els contes ens permeten viure altres vides, conèixer altres persones i compartir un moment màgic i ple de fantasia amb els més petits.

El Vol dels Somnis creu que és important llegir i contar contes als més petits perquè quan ho fem, una petiteta llum brillant s’encén als seus ulls que ens mira amb sorpresa i, encara que no ho veiem, fem volar la seva imaginació dins la seva ment. És també important, perquè quan ho fem estem vivint més amb ells.  Junts imaginem, inventem i volem.
Aprofitem per endinsar-nos en la màgia d’un conte, ja sigui abans d’anar a dormir o bé, mentre els banyem. Contem contes i històries mentre sopem, imitem els personatges del llibre camí a l’escola o per telèfon, si hi ha dies que no els veiem. 
                                                                                                        
El que fem avui per la infància és el que demà recordaran
El Vol dels Somnis
Il·lustració: Isabel Hojas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada